Piskama e dites
Personi më i rrezikshëm është ai i cili dëgjon, mendon dhe vëzhgon.

- Bruce Lee

Në malet perendimore të Mongolisë, një grup i vogël nomadësh vazhdojnë praktikën antike të gjuetisë me shqiponja. Pjesëtarët e fisit Burkitsh janë gjuetarët e mbetur të kësaj gjuetie të cilët po bëjnë ç'mos që kjo traditet të përcillet ndër gjenerata.

 

Heimo Korth është burri i vetëm që po jeton në 19 milionë hektarët e egërsisë së Alaskës. Komshijtë e tij janë arinjtë dhe drerët. Ka jetuar në një kabinë të vogël druri, bashkë me gruaj e tij Edna, për 35 vjetët e fundit. Poashtu, zt. Korth shpreson që këtu ta kaloj edhe pjesën e mbetur të jetës, bashkë me Ednan.

 

*pamje të rënda: vrasje e kafshëve të egra.

 

Ky është Richard Overton, veterani më i vjetër amerikan. Në këtë dokumentar të shkurtë zt. Overton na tregon për sekretet e jetëgjatësisë së tij duke pirë uiski e duke tymosur cigare. Vetura që ai sot posedon ishte prodhuar kur ai ishte 72 vjeç!

 

Vozitësi i kësaj veture ishte me fat që atë e takuan një grup njerëzish. Ai kishte dalë nga rruga me borë dhe ishte shumë vështirë të kthehej i vetëm në të. Solidariteti i më shumë se njëzet personave e bëri të veten. 

 

Për ta bërë edhe më të bukur këtë video, postuesi e ka ndarë në 4 raunde (sikur në sportin e boksit).

 

 

© 2012 - 2017 Piskama.com
Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.
www.fatcow.com