Piskama e dites

"Unë jam kafez, në kërkim të zogut."


- Franz Kafka

Ky ortek i rrezikshëm ishte lëshuar vitin e kaluar në parkum kombëtar "Torres del Paine" të Kilit. Dy vizitorë që po shëtisnin në park kishin qëlluar në kohën dhe momentin e duhur për ta filmuar këtë ngjarje të rrallë.

 

Në malet perendimore të Mongolisë, një grup i vogël nomadësh vazhdojnë praktikën antike të gjuetisë me shqiponja. Pjesëtarët e fisit Burkitsh janë gjuetarët e mbetur të kësaj gjuetie të cilët po bëjnë ç'mos që kjo traditet të përcillet ndër gjenerata.

 

 

© 2012 - 2017 Piskama.com
Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.
www.fatcow.com