Piskama e dites
Personi më i rrezikshëm është ai i cili dëgjon, mendon dhe vëzhgon.

- Bruce Lee
image

 

Prodhuesi i njohur gjerman Volkswagen vazhdon rrugëtimin drejt të ardhmes elektrike duke zbuluar furgonin koncept "ID Buzz" në panairin ndërkombëtarë të automjeteve në Detroit (NAIAS 2017).

 

Furgoni ka sistem katër-rrotësh të vozitjes me fuqi 369 kuajfuqi. Ka bateri 111 kWh e cila mbushet 80% për vetëm 30 minuta. Si alternativë, bateria mund t'i mbushet edhe përmes prizave të zakonshme shtëpiake.

 

image

 

ID Buzz është furgoni i parë autonom. Ai e din se kush është para timonit, falë teknologjisë Volkswagen User-ID. Ky është një profil individual i cili ruan veçoritë e karriges së shoferit, klimën, radio-stacionet e preferuara, veçoritë e sistemit të zërimit, ndriçimi i brendshëm dhe informatat e kontakteve të shoferit.

 

image

 

Nëse Volkswagen vlerëson se ID Buzz duhet të shkoj në prodhim, atëherë ky furgon do të dal në treg në vitin 2025.

 

image
image
image

Burri që ka shpëtuar këtë shpend të vogël ka shkruar: "Derisa po ushqeja kuajt e mi në mëngjesin e Vitit të Ri, vërejta këtë zog të vogël të bllokuar mbi gypin e metalt i cili shërben për nxemje të rezervuarit të ujit, që ai mos të ngrihet. Mbi gypin e saj ishin ngjitur edhe këmbët e vogla të këtij zogu..."

 

Prej momentit të parë kur në atllas pa Murin Kinez, gjeografi britanez William Lindsey mbeti i fascinuar me këtë fenomen. Vitin e kaluar, ai bashkë me familjen e tij filluan një udhëtim epik, në të cilin ai do të përmbushje ëndërrën e tij jetësore duke filmuar tërë murin nga droni.

 

 

© 2012 - 2017 Piskama.com
Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.
www.fatcow.com