Piskama e dites

"Unë jam kafez, në kërkim të zogut."


- Franz Kafka

image

 

Prodhuesi i njohur gjerman Volkswagen vazhdon rrugëtimin drejt të ardhmes elektrike duke zbuluar furgonin koncept "ID Buzz" në panairin ndërkombëtarë të automjeteve në Detroit (NAIAS 2017).

 

Furgoni ka sistem katër-rrotësh të vozitjes me fuqi 369 kuajfuqi. Ka bateri 111 kWh e cila mbushet 80% për vetëm 30 minuta. Si alternativë, bateria mund t'i mbushet edhe përmes prizave të zakonshme shtëpiake.

 

image

 

ID Buzz është furgoni i parë autonom. Ai e din se kush është para timonit, falë teknologjisë Volkswagen User-ID. Ky është një profil individual i cili ruan veçoritë e karriges së shoferit, klimën, radio-stacionet e preferuara, veçoritë e sistemit të zërimit, ndriçimi i brendshëm dhe informatat e kontakteve të shoferit.

 

image

 

Nëse Volkswagen vlerëson se ID Buzz duhet të shkoj në prodhim, atëherë ky furgon do të dal në treg në vitin 2025.

 

image
image
image
image

 

Pasi Cristiano Ronaldo mori Ballon d'Or-in e katërt të Hënën, Nike hedhi në treg këtë model 'limited edition' për të shënuar fitoren e tij.

 

Thuhet se atletet dalin në treg prej Janarit dhe se vetëm 777 palë të tilla do të prodhohen. Çmimi nuk është bërë i ditur.

 

image
image
image
image

 

Apple po e prezanton modelin e ri MacBook Pro me një mësim historie.

 

Reklama e re nga kompania në Cupertino, koncepton trungun e inovacionit njerëzor prej zbulimit të rrotës dhe lokomotivës së parë deri tek dronët dhe robotët.

 

 

© 2012 - 2017 Piskama.com
Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.
www.fatcow.com