Piskama e dites

"Unë jam kafez, në kërkim të zogut."


- Franz Kafka

image

 

Risi nga mbrëmja e çmimeve Oscar: aktorja Nicole Kidman duartroket çuditshëm!

 

Në malet perendimore të Mongolisë, një grup i vogël nomadësh vazhdojnë praktikën antike të gjuetisë me shqiponja. Pjesëtarët e fisit Burkitsh janë gjuetarët e mbetur të kësaj gjuetie të cilët po bëjnë ç'mos që kjo traditet të përcillet ndër gjenerata.

 

Ky burrë nga Izraeli kishte mbajtur mjekrrën për 14 vite, pothuajse në formën e njejtë. Tash, ai ka vendosur ta heqë atë, por dëshiron të dij reagimin e familjes së tij dhe këtë ai e ka regjistruar në këtë video.

 

Heimo Korth është burri i vetëm që po jeton në 19 milionë hektarët e egërsisë së Alaskës. Komshijtë e tij janë arinjtë dhe drerët. Ka jetuar në një kabinë të vogël druri, bashkë me gruaj e tij Edna, për 35 vjetët e fundit. Poashtu, zt. Korth shpreson që këtu ta kaloj edhe pjesën e mbetur të jetës, bashkë me Ednan.

 

*pamje të rënda: vrasje e kafshëve të egra.

 

 

© 2012 - 2017 Piskama.com
Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.
www.fatcow.com