Piskama e dites

"Unë jam kafez, në kërkim të zogut."


- Franz Kafka

Seria e re e dokumentarëve nga Netflix, bën fjalë për dizajnerët dhe artistët më të mirë të botës, duke përfshirë Tinker Hatfield nga Nike dhe dizajneren grafike Paula Scher. Seritë fillojnë të shfaqen prej 10 Shkurtit 2017.

 

Grafiti Urban mbetet vepër e padëshirueshme dhe ilegale në shumicën e vendeve të botës. Por kjo degë artistike, po fiton vëmendje çdo ditë e më shumë.

 

Për shembull, gjatë vitit 2013 ndodhi një bashkëpunim i bukur në mes të 'Schirn Kunsthalle' (shtëpia e ekspozitave në Frankfurt) dhe një numri artistësh brazilian, që shkaktoi senzacion, pasi artistët u lejuan që në disa zona të zgjedhura të qytetit të mvishen me vepra nga arti urban. Edhe pse shumë nga veprat dhe muralet janë larguar tashmë, projekti mbetet një kujtim i bukur për të gjithë pjesëmarrësit.

 

image
image image image image image image image image
 

© 2012 - 2017 Piskama.com
Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.
www.fatcow.com